Ace Frehley – “Origins Vol. 1”

Travanj – 2016.

Bivši gitarista grupe Kiss, Ace Frehley izdaje album, “Origins Vol. 1”. Album se sastoji od obrada rock klasika, počevši od grupe Cream, preko Rolling Stonesa do Hendrixa.

Pomalo neobičan izbor kad se zna odakle dolazi Ace i koji mu je koncertni repertoar. A s druge strane, ipak razumljiv izbor, jer Ace je sazrijevao i formirao se baš pod utjecajem grupa čije je teme obradio.

Na albumu je gostovala cijela garnitura, u biti prva liga rock scene, bivši Aceov kolega iz grupe Kiss, Paul Stanley, pa Slash i Lita Ford. Mike McCready (Pearl Jam) je takođe, uz njega Rob Zombie, …  .


Ace Frehley – (Cream) – “White Room”

A obrade, uz već spomenute bendove, tu je matična grupa Kiss, The Troggs, Free, Kinks, Thin Lizzy….

Grupa Kiss je iz meni nepoznatih razloga stekla ogromnu popularnost, postajući tokom vremena multi-nacinalna kompanija sa prihodima od par milijardi dolara.

Obilno potpomognuti agresivnom promocijom, stvorili su brand koji se prodaje na tržištu, pogotovo američkom. Kiss d.o.o. prodaje sve, pa čak i mrtvačke sanduke s logom i ugraviranim likovima članova benda.
I sve ide!


Ace Frehley – “Bring It On Home”

U biti, Kiss su fenomen koji ne poznaje svoj pandan u modernom businessu. Muzički opus grupe je toliko tanak, da se kvalitativno ne bi mogao smjestiti u par minuta smislene muzike. Zato su im koncerti uvjek bili senzacija. Uz pametni pristup, image, reklamne kampanje i sve što ide uz to, stvorili su od grupe to što jest.

Na kraju balade, jest, i grupa Kiss treba postojati, zašto ne?

Sve je to rock’n roll, ma koliko malo ga bilo u tome!


 Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci