Jeff Beck .. Rod Stewart ..

Oni manje upućeni u zbivanja šezdesetih prošlog stoljeća neće znati da je Rod Stewart bio član The Jeff Beck Group i aktivno je sudjelovao u snimanju prvog albuma “Truth”, s kojim je Jeff Beck počeo “solo” karijeru, te djelom drugog albuma “Beck-Ola”.

U trenutku izlaska album “Truth” je bio direktni rival prvom albumu Led Zeppelina, kojima je na čelu bio Jeffov kompanjon iz Yardbirdsa, Jimmy Page.

Iako se činilo da je The Jeff Beck Group u apsolutnoj prednosti i dominaciji nad Led Zeppelin, jer album “Truth” je primljen s nepodijeljenim simpatijama, dok je prvijenac Led Zeppelina bio redom popljuvan, situacija se lagano mijenja po odlasku Led Zeppelina u Ameriku, a definitivnu prevagu Led Zeppelin odnose po izlasku drugog albuma i trijumfalne turneje po Americi (koja u biti i nije bila prekidana od izlaska prvog albuma!).


Jeff Beck & Rod Stewart – “”People Get Ready”

U tom kontekstu je danas malo poznato da je tandem Beck-Stewart bio ravnopravni, pa čak u nekim segmentima, nadmoćan pandan tandemu Page-Plant. No, nakon drugog albuma Rod Stewart napušta Becka, odlazi najprije u grupu Faces, a potom u solo vode, gdje s prva četiri albuma briljira u žanru.

Jeff pak odlazi u fuziju i njoj stječe kredite koji ga prate do današnjih dana. Iz fuzije seli u rock, pa u neku mješavinu, pa u bezbrojne hibride, da bi posljednjim albumom “Loud Hailer” sebi priskrbio auru rock heroja, koja ga je ionako pratila cijelog života u muzičkim krugovima.


Jeff Beck & Rod Stewart – “I Ain’t Superstitious”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci