„Rock in Rio“

Siječanj – 1985.

Događa se „Rock in Rio“, desetodnevna veličanstvena predstava koju je pratilo 1.4 milijuna gledatelja.

U ovu brojku ne spadaju TV gledatelji, a ni oni u kinima, jer su se koncerti direktno prikazivali i u kinima širom Amerike.

Originalna ideja je potekla iz Brazila, pa mu i ime potiče s te lokacije, ali se tijekom vremena proširio na Lisabon i Madrid.


Rock in Rio 1985: Queen – “Love Of My Life”

Na prvom festivalu, održanom u Siječnju 1985. godine, nastupili su grupa Queen, koja je u to vrijeme bila na vrhuncu, George Benson, Rod Stewart, AC/DC, Ozzy Osbourne, Scorpions, Iron Maiden, Whitesnake, The B-52´s i Yes.


Queen – “We Will Rock You” (Live at Rock In Rio 1985)

Svi dakako u ulozi nositelja ili večeri ili djela tog dana. Uz njih je još nastupila armija manje poznatih umjetnika.


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci