Bojan Beladović
1954. – 2018.

Siječanj – 2018.

Preminuo je Bojan Beladović, ili kako su ga zvali, splitski Clapton!

Osobno ga nisam poznavao, te umjesto rečenica posvećenih njegovom životu i radu, donosim nasumično izvatke s porukama koje sam našao na netu, a napisali su ih ljudi koji su živjeli i radili s njime.

Uvijek je teško kad otiđe netko drag i skroman, jer u današnja vremena to su rijetke osobine koje se povećalom traže u ljudima.

Boris Hrepić Hrepa
Evo čua sam da je tiho, kao što je i živia, umra Bojan Beladović, nekadašnji gitarista grupa More , Otprilike ovako i Dinovog benda, te dugogodišnji tonac u splitskom kazalištu lutaka.
Moj prvi blues koncert
u životu bija je tamo negdi 1980. u fronti Gripe, i svira je Bojan s tadašnjim blues bandom, izvodili su Claptona i J.J. Calea.
Da je neki zalutali stranac banija na taj koncert pomislia bi da je to neka
tajna klupska svirka Eric Claptona i benda, jer je Bojan frapantno sličija, svira i piva kao Clapton.
Bija sam prije dvadesetak godina par puta do njega doma, na kućnom studiju snima bi razne blues obrade,
Claptona, Calea i njihove i njegove uzore uglavnom, nagovara san ga da snimi solo album, al on je skromno odmahiva rukom, da to on za svoj gušt snima.
Počivaj u miru Claptone moje mladosti.

Zrinko Mužić
Ne mogu virovat da nam je i naš Clapton otiša. Prvo Gobbo pa sad Bojo i ti.
Neću nikad zaboravit kad me stariji brat kad sam bija mulac, 13 godina, odvea u Ferijalni iza kantuna Pauline na tavan na svirku.

Pošto sam bija lud za Ericom Claptonom, odlučija me upoznat s njim. Dođemo mi gori na tavan u Ferijale i uvatimo misto za sist točno kraj benda! Za 10-15 minuti dođe ekipa ni manje ni više nego njih osam, zauzeli po kafića i to Krifle, Dule, Patak, Gobbo, Salko, Kemija, Verica i ne mogu virovat “Clapton” glavom i bradom!
I počnu oni svirat i prva odma Sunshine of your love, pa druga Worried life Blues, pa
Whisky drinkin’ woman i tako do kraja prvog seta dok nije progovorija na hrvatski sam mislija da je možda stvarno Eric zaluta u Split na godišnji odmor pa eto malo zasvira!
I tako sam petke i subote provodio
na najdražem tavanu, di sam jedan put sa svojim bendom gostovao na najdražoj mi svirci, najdraže mi grupe, Otprilike ovako!
Bija je privilegij Bojane poznavati te!
Počivaj dobri čoviče u miru😥

Žana Perović
Svitu moj, čitam neki dan kako je Eric Clapton teško bolestan, ruke otkazuju i neće moći više nastupati, ne može svirati i onda mi je prva pomisao bila Bojan…..On je nekako dosta sličan Claptonu, onako fizički, a i svira gitaru, a ja Bojana poznajem iz rane mladosti, nešto smo vrimena provodili zajedno i onda se prije par godina našli na fejsu, sitija me se……tužno, svitu moj, prištekan se na fejs, a Nenad Bego objavi da je umro Bojan Beladović……pod dojmom sam, u glavi mi je onaj tinejđer sa gitarom, naviru mi slike onog lita kad smo se kupali u Lučici, cila klapa se tad okupljala, sviralo se u Grašinom podrumu………
Laka Mu zemlja…

Nenad Bego
1978 u studiju Tetrapak u Splitu snimili smo ovo
Bojan na gitari, Vjeko Benzon na bubnju, Oliver Mandić klavijature i glas i ja na basu, saksofonisti se ne sjećam imena. Bio je profinjen gitarista, zvali smo ga splitski Clapton…
zbogom Bojane!

Đorđi Peruzović
Izvanredan gitarista. Fin i nenametljiv momak.Često me je pratio.
Strašno mi je žao Počivao u miru

Siniša Kovačić‎
Adio ti dragi moj prijatelju,čovječe veliki!
Jubili smo se kao tvoja gitara i moj sax ..neponovljivo!
Neka te dragi Bog čuva tamo ti si sad.
Počivaj u miru.

Sanja Dalić
Zbogom dragi prijatelju Bojan Beladovic sad si s Lunjićem 💖.
Vidimo se jednog dana ponovo 😢💖

Ivo Lesić
Svirao gitare na mojoj lp grupa Stil 1982.. i na mnogim mojim drugim projektima… R.I.P.

Franko Perić
A šta reč 22 godine smo skupa radili,svirali,dilili isto radno misto. Fala ti Boki na svemu šta si me naučija…

Žozef Franetović
Upozna sam ga a bija sam dite sa nekih 15-16 godin i odtad smo se družili i svirali u grupi Bračolet nekoj od postava sa Koludrovićem i Petkom.Lija nas je ozvucava kad god je moga,Drago mu je bilo čut i sve šta smo ja Zoran i Grizli radili i i bila su to lipa vrimena.sve sta mi gitara znaci Bojan je bija taj koji mi je zaliva taj taj moj gušt u tom drvu sa par zica i par magneta.Prijatelju moj počiva u miru božjem i vidimo se opet ne nekoj nebeskoj svirci.
R.I.P

Branimir Jerolim Ostojić
Partija mi je prijatelj i gitarista pun šuga, meni najdraži!
Dobar gitarista uvik uživa u muziciranju drugog gitariste na bini. Medjusobno slušanje je najbolja formula za vrhunsko muziciranje. Bez toga nema dobre muzike.
Puno mi je drago šta smo ovu lipu pismu nedavno zajednički snimili.

R.I.P. naš Claptone!

Povezani članci