Emerson, Lake & Palmer – “Tarkus” (Battlefield” Incl. Epitaph)

Bilo je to vrijeme kad su divovi hodali zemljom!

Popustivši pod pritiskom diskografske kuće da kao drugi album novih zvijezda na progresivnom nebu ne izda „Picture at Exhibition“, Emerson, Lake i Palmer ulaze u studio i snimaju „Tarkus“, koji će po izlasku potvrditi zvjezdani status nove atrakcije.

No, za vrijeme nastajanja albuma trio je često održavao koncerte u manjim prostorima, kako bi u živo isprobao materijal. Jedan takav koncert je snimljen, a nastao je neposredno pred ulazak u studio i snimanja finalne verzije kompozicije „Tarkus“. Snimka je loše kvalitete, te je na YouTubeu objavljena zgodna kombinacija lijepe animacije, snimke i dakako, audio miksanja.

Sve u svemu veliki dokument velikog vremena. I kao kuriozitet, na ovoj snimci je dio kompozicije „Epitaph“, grupe King Crimson, kao završni dio šestog stavka „Battlefield”.
Vjerojatno zbog legalnih razloga „Epitaph“ se nije našao na albumu, ali je bio redovan gost na koncertima na kojima se izvodio „Tarkus“.
Ne za ništa!

Uživajte svi vi koji volite ovu muziku. Ostali, nemam pojma, ako imate orahe jedite njih, samo ne zaboravite, najprije ih trebate razbiti.
Ljuska nije jestiva!


Emerson, Lake & Palmer – “Tarkus” (Battlefield” Incl. Epitaph)

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci