LA Guns – “LA Guns”

Siječanj – 1988.

LA Guns izdaju album prvijenac, istog naziva.

Ovaj album je bio jedan od prvih lasta novog trenda, koji se udomačio izrazito u Los Anglesu i okolici.

Trend se nazvao Glam Metal i postao je dominirajući u tom djelu Amerike.

Spojivši nekadašnji heavy rock, glam iz sedamdesetih i ubacivši sterilni/stereotipni image, mnogobrojne grupe su pokušavale pronaći svoje mjesto pod suncem.

Kao i uvijek, rijetkima je uspjelo izdvojiti se iz mase prosječnosti i nametnuti se širem, pa i svjetskom auditoriju. Nema sumnje da su Guns´n Roses najistaknutiji predstavnici tog pokreta i s pravom su ponijeli titulu kraljeva Glam Metala.


L.A. Guns – “No Mercy”

No i oni se ubrzo odmiču od korijena tražeći u evoluciji izričaja mjesto za napredovanje. Nažalost, priča o ovom bandu je svršila kako je svršila ili još uvijek traje, ovisi s koje strane gledate.

Glam Metal je protutnjao pozornicama, ostavljajući gomilu identičnih videa s katkad, veoma malo muzike. Većinom su to bile neinspirativne i bezidejne reciklaže već poznatog, preobučene u novo, daleko sterilnije ruho.

No kao što sam rekao, časne iznimke su tu i njih dakako ne smijemo ignorirati, pogotovo u svjetlu utijecaja i živih nastupa.
Svijetao primjer, iako je spala na samo jednog originalnog člana, Guns´n Roses su održali fantastični koncert, jedan od najboljih ikada održanih u Splitu.

To samo potvrđuje onu, da se vrijednost uvijek pojavi na površini, ma u kojem obliku i stanju bila.


LA Guns – “LA Guns” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci