The Beatles & Brian Pole and the Tremeloes vs Decca!

Siječanj – 1962.

Anonimni sastavi The Beatles i Brian Pole and the Tremeloes imaju audiciju kod diskografske kuče Decca Records, birala se samo jedna od te dvije grupe za ugovor.

The Beatles su izgubili i to prvenstveno jer su bili iz Liverpoola, a Brian Epstein, manager grupe je uz to još dobio objašnjenje, koje glasi otprilike ovako:

“Gospodine Epstein, vratite se odakle ste došli, tamo imate uredan uredski posao, jer, vrijeme grupa s gitarama je prošlo“. (još jednom da podsjetim, radilo se o 1962. godini!!).

Bizarna i do kosti čudna odluka, no ono najjj tek ide. Ovo se smatra kao jedna od najvećih pogreški u diskografskoj industriji od kako postoji uopće izraz popularna kultura.

Ne treba napominjati da su The Beatles nedugo nakon toga dobili šansu za snimanje singlice „Love me do“, koja izlazi krajem te iste godine.

Ostalo je svima znana povijest.


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci