John Lennon
1940. – 1980.

Prosinac – 1980.

Iako je obilovao događajima za spomen, ipak je Prosinac 1980. obilježio tužan događaj. Još jedna u nizu tragedija u svijetu muzike. Ovaj put, uzrok nije bila droga, ni alkohol, ni išta sličnog, toliko svojstveno rocku i svijetu oko njega. Ovoga puta tragediju je obilježila jedna besmislena smrt jednog od najvećih i najmarkantnijih osoba dvadesetog stoljeća.

John Lennon je te večeri u Prosincu ubijen ispred kuće u kojoj je živio, i to nakon što je dao autogram svom krvniku.

Ubiti veliku ličnost samo zato da bi se došlo u fokus javnosti nije ni za osudu, za to treba biti umno poremećen. Na “sreću”, za razliku od naših zakona, američki zakon o pomilovanju u sebi sadrži obvezni pristanak obitelji žrtve. Ukoliko ona izostane, krvnik ostaje u zatvoru do sljedeće mogućnosti za pomilovanje.

Do sada je Yoko Ono odbijala dati bilo kakvu vrst pristanka na pomilovanje i da budem iskren, ma koliko se s njom u prošlosti baš i ne slagao, ovaj put dajem joj za potpuno pravo.


Objava smrti / BBC News

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci