Bryan Ferry – “Bitter-Sweet“

Studeni – 2018.

Još je bilo friško sjećanje na koncert Bryan Ferryja kojeg je održao u srednjevjekovnom ambijentu kule Sv. Mihovila u Šibeniku, kad je došla vijest da je „rock dandy“ izdao novi album.

Bez velike pompe i medijskih fanfara, Ferry je lansirao album “Bitter-Sweet“, na kojem se vraća u prošlost inspiriranu jazzom i dekadentnom muzikom tridesetih koja je carevala u Berlinu između dva rata. Nije stoga ni čudo da je za mjesto snimanja albuma odabrao baš Berlin.

Prve recenzije su bile jasne, “Bitter-Sweet“ je nasljednik uspješnog “The Jazz Age”, s time da je na “Bitter-Sweet“ uz jazzy izričaj zastupljena atmosfera dekadentnog Berlina. Sve ovo i ne ćudi, jer album “Bitter-Sweet“ leži na Netflixovoj seriji “Babylon Berlin”, te kad se to uzme u obzir puno toga postaje jasno.

Ono što krasi novi album jest paralela Bryanovog imagea od mladih dana i sadržaja/atmosfere serije, jer ne zaboravimo, Brian Ferry je bio „dandy“ muzike prošlog stoljeća.

S ovim albumom Bryan Ferry je definitivno našao novi put i obogatio ionako prebogati izričaj, ovaj put logičnom i plodnom simbiozom svog statusa i muzike koju stvara.


Bryan Ferry – “Bitter-Sweet“

Album “Bitter-Sweet“ je izašao na svim mogućim platformama, te na CD-u i vinilu.

Što reći, Bryan je i pored poznih godina daleko od nekog umirovljenja, potvrđujući po tko zna koji put da rock nije forma, a ni poza, već način života, ili drugim riječima, … onaj tko zna o čemu pišem, nastavak nepotreban….!


Bryan Ferry – “Bitter-Sweet“ / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci