Roine Stolt’s The Flower King -“Manifesto Of An Alchemist”

Studeni – 2018.

Iako je s Kaipom u sedamdesetim harao sjevernoeuropskim undergroundom i devedesetih s Flower Kingsima na globalnoj razini, Roine Stolt ne da ne miruje, već velikim koracima grabi u nekoliko smjerova.

Još je friška njegova suradnja s Jon Andersonom koja je kao produkt imala sjajan album “Invention Of Knowledge”, a na tržište je već izbacio novi album, kojeg doduše potpisuje kao Roine Stolt’s The Flower Kings, ali to je vjerojatno više vezano za legalne činjenice, nego za one muzičke. Jer osim Roinea na albumu nema nikoga iz the Flower Kingsa, tako da se jednostavnom računicom ovaj album vodi kao njegov solo album.

U medije je kao pilot bila lansirana dvanaestominutna “High Road”, koja poprilično ilustrativno prikazuje sam sadržaj albuma. Očito je da je “debelo” naslonjen na legislativu iz sedamdesetih, očito je da je čak i minutaža kompozicija prilagođena tom vremenu, kad su polusatne kompozicije bile, prije pravilo nego iznimka.

U povodu izlaska albuma “Manifesto Of An Alchemist” sam autor je rekao: “It is a truly special release day for me and I hope you will all enjoy this album as it offers an extensive prog rock journey that I consider a wonderful contrast to the haste and hectic pace of this age”

Na albumu se pojavljuje cijela armija uglednih muzičara prog miljea, Jonas Reingold, Hans Froberg, Michael Stolt, Marco Minnemann, Max Lorentz, Zach Kamins, Rob Townsend i Nad Sylvan.

Po izlasku albuma Roine je krenuo na turneju koja je počela u Mexicu. Možda zvuči čudno,. ali Roine u toj državi uživa velike simpatije i popularan je kao neki mainstream muzičar.
Bizarno, ali istinito!


Roine Stolt – “High Road”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci