Prog arheologija Genesis nasljeđa / najava!

Na sam spomen riječi Genesis, nameće se toliko asocijacija da bi bila potrebna knjiga veličine enciklopedije da bi se obuhvatilo značenja te predivne riječi.

Pored svoje funkcionalnosti u smislu determinacije značenja, riječ posjeduje rijetko viđenu muziku svojih suglasnika i samoglasnika, jednostavno je prekrasna u svojoj zvučnosti.

Stoga nije ni čudno da je uz nju vezan i pojam koji obilježava progresivnu muziku. Dakako, govorimo o jednoj od  najvećih progresivnih grupa koja je vlasnik tog imena. A iza njega stoji baš to, riječ u punom značenju te riječi.
Znam da je hereza izgovoriti da je cijeli opus grupe Genesis bio tek uvertira u ono što će tek doći, ali, …. .

To veliko „ali“ nam donosi Božidar u do sada najvećem osvrtu na legislativu grupe Genesis. I to ne opusa, pa ni tribute bendova, već kroz grupe koje svoje postojanje i opus temelje na opusu grupe Genesis iz različitih razdoblja.

Lista je impresivna, kvaliteta neupitna, a prog ili bolje rečeno neo-prog u svom najblistavijem izdanju.

Dame i gospodo, sutra počinje serijal kojeg je autor, Božidar Celić nazvao „Prog arheologija Genesis nasljeđa“. Serijal se sastoji od četiri djela i posvećen je grupama koje u svojem DNA zapisu imaju upisanu veliku riječ GENESIS!

Budite sutra na MLP-U portalu!

Povezani članci