Porcupine Tree ponovo zajedno

Živimo u vremenima kad u štampi i svemu što se naziva štampa (pogotovo muzička) vlada žutilo i trash koji je doveo do apsurda da se više broje lajkovi na društvenim mrežama, nego broj prodanih (ili skinutih sa streaming servisa) nosača zvuka.

Tako je potpuno ispod radara prošla nedavno objavljena vijest o reunionu legendarne grupe Porcupine Tree. Za neupućene Porcupine Tree je počeo kao solo projekt genijalnog Stevena Wilsona, te se tijekom vremena pretvorio u najznačajniju grupu s kraja 20-tog stojeća.

Rad grupe je u hibernaciji od 2010 godine. Tijekom ovih godina Wilson se posvetio solo projektima, koji su svi odreda fantastični na svoj način, te je privukao veliki broj novih fanova. I sam sam dosta kasno uskočio u taj vlak uz blagu preporuku jednog „kolege“. Guštajući u Wilsonovim pločama i usput odlazeći na njegove koncerte (osvrt možete naći ovdje), zakačio sam se i za Porcupine Tree. I ne samo zakačio već su Porcupine Tree, uz Genesis, Floyd, …., svakodnevno na mom gramofonu.

I sada ono bitno Porcupine Tree su 27.10. 2021 objavili reunion , a već 01.10.2021. singl „Harridan“, prvi zajednički uradak nakon 13 godina.


Porcupine Tree – “Harridan”

Također je najavljen i 13-ti po redu album „Closure“ koji će izaći 24.06.2022.god. Ujedno band kreće na turneju u 10-om mjesecu 2022.godine.

Dakle ponovo ujedinjenje grupe se pripremalo odavno, diskretno tipično za cijeli rad ovih velikana. Istine radi ovaj reunion i nije neko iznenađenje, jer je tijekom godina hibernacije band dobio vojsku novih fanova. To potvrđuju i stalna re-izdanja apsolutno svih albuma grupe, koja se jako dobro prodaju.

Ovaj reunion će u svakom slučaju donijeti dašak osvježenja na pomalo posustalu prog scenu. Poznajući Wilsona i njegovu opsjednutost perfekcijom ja, a i vojska fanova možemo očekivati velike stvari, od albuma i predstojeće turneje.

Toliko , i nadam se do viđenja na nekom od koncerata grupe Porcupine Tree.


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci