Blue Man Group – „Blue Man World“

Listopad – 2016.

Kad govorim o Blue Man Group onda automatski asocijacija bježi u PVC instrumentarij i tribal ritmove.

No, grupa se pobrinula za nešto drugo. Kako je Blue Man Group tokom vremena iz grupe prerastao u projekt, te svojim djelovanjem pokriva ne samo muzički aspekt, već je u potpunosti skrenuo u multimedijalnu prezentaciju, onda postaje jasno da izlazak knjige nije ništa drugo nego “produžetak djelovanja drugim sredstvima!

Dvadeset i pet godina postojanja je donijelo možda previše materijala koji bi se sublimirao u muzici i scenskoj prezentaciji, te su se momci iz Blue Man Group odlučili izdati knjigu. Knjiga nosi simptomatični naslov, “Blue Man World”, koji sam za sebe poprilično toga objašnjava.

Pored materijala vezanih za samu grupu, u knjizi se nalaze detalji vezani za postojanje grupe van reflektora, ali i satiričko/ironični tekstovi o današnjem (američkom) društvu. Tu su naposljetku bogate grafike.

Knjiga sadrži i dijelove koji govore o članovima grupe posebno, ukazujući i pokazujući “tko je tko?” i zašto, odakle dolaze, što je to što pokreće znatiželju koja rezultira muzikom koja im je svojstvena i naposljetku, što kane postići s cjelokupnim projektom Blue Man Group.

Blue Man Group su prije lansiranja knjige izdali album “Three” i njime ponovo privukli na sebe pažnju svjetskih medija. (Više o ovom izdaju možete naći ovdje!)

 Blue Man Group ne bi bili to što jesu da im i najava ne bi bila u stilu. Pogledajte kako su najavili svoju knjigu i od čega je sastavljena!


Blue Man Group – “Blue Man World” / Trailer

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci