Hawkwind – “Road to Utopia”

Rujan – 2018.

Stari space underground rockeri ponovo jašu. Neumorno rade i nastupaju, tako da lansiranje albuma “Road to Utopia” i nije bilo baš neko veliko iznenađenje.

Ono što jest bilo iznenađenje jest forma albuma, ali i gost koji se pojavljuje na njemu.

Idemo s pričom ispočetka!
Legendarna grupa Hawkwind izdaje trideset i prvi album “Road to Utopia”, kojim nastavlja sjajni pohod prethodnika od kojih je album “The Machine Stops”, na opće iznenađenje poklonika zvučao izuzetno svježe i dobro.

Hawkwind još uvijek vodi Dave Brock, koji je bend i osnovao prije pola stoljeća i on je u biti lokomotiva i njen kreativni pokretač.

Album “Road to Utopia” nije klasičan album ove grupe, već sadrži orkestralne verzije najpoznatijih kompozicija iz ogromnog opusa grupe.

Iako album počinje s akustičnim uvodom, veoma brzo orkestar preuzima svoje i do kraja razvija ono po čemu je Hawkwind posta poznat diljem svijeta u underground krugovima.


Hawkwind – “The Age of the Micro Man”

Na albumu se nalaze orkestralne verzije kompozicija “Quark, Strangeness and Charm,” “We Took the Wrong Step Years Ago”, “Down Through the Night”, … , dok u kompoziciji “The Watcher” gitarski solo isporučuje nitko drugi nego Eric “The God” Clapton.

Interesantno je da je ovime Hawkwind postao jedina grupa u okruženju koja je u svojim redovima imala dva od trojce članova grupe Cream. Ginger Baker je bio  član grupe početkom osamdesetih.


Hawkwind – “Intro the Night”

Ljubitelji Hawkwinda, ovo je album za vas, ljubitelji orkestralnih verzija prekrasnih kompozicija, ovo je album za vas. Ostali, hm, kao i uvijek, vrijeme da se upoznate s djelom opusa grupe Hawkwind, bar kroz ovaj album. Tko zna, možda će te preko njega krenuti u slatku potragu koja se zove “Opus” Hawkwinda.
Tko zna?

Album “Road to Utopia” sadrži devet kompozicija koje je za orkestar prilagodio Mike Batt. On ujedno i dirigira orkestrom!

Kao piloti albuma “Road to Utopia” su izdani singlovi “Quark, Strangeness and Charm” i “The Watcher”. Po izlasku albuma grupa je krenula na turneju. O kojim se gabairtima radilo, govori činjenica da je najavljeni koncert u Palladium dvorani u Londonu rasprodan u toku jednog jedinog dana, te su dodani još par koncerata u istoj dvorani.


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci