Dino i Whitesnake!

s one granice snova!

Dino Jelusić je potpisao transfer života!
Tako nekako zvuče vijesti koje su osvanule diljem neta, a govore da je Dino dobio i dakako, prihvatio poziv Davida Coverdalea da se pridruži grupi Whitesnake.

Na prvu, pomalo je nejasno o ćemu se radi, jer Coverdale je vokal i neprikosnoveni lider, te se odmah nadvilo pitanje, što će Dino raditi u grupi?

Odgovor ćemo saznati veoma brzo, ali hajmo sad barem razmotriti logične opcije.

Prva je opcija da se David u potpunosti povuče s aktivne scene i ostane u sjeni kao alfa i omega projekta zvanog Whitesnake. Ne zaboravimo, današnji status benda je u biti ravan statusu profitabilne firme koja još uvijek štanca znatnu količinu novaca, kako od tantijema, tako i od živih nastupa. Očito da je David procijenio da njegov glas više nije dovoljan da održi kvalitetu prezentacije na koncertima, te se dao u potragu koja je okončala na Dinu.

Druga je opcija da će Dino i David biti zajedno na sceni, te će zahtjevnije dionice pjevati Dino, a vrhnje ubirati David. Možda zvuči ne fer, ali takav je život.
Ova je opcija malo vjerojatna.

I treća, ona najmanje vjerojatna, jest da Dino bude prateći vokal, te zajedno s Davidom iznese koncert kao njegova sjena.

Sve su tri opcije izgledne i jednako nevjerojatne, jer sama činjenica da će jedan naš pjevač biti frontman institucije muzičkog businessa, izgleda jednako nevjerojatna.

I kao što sam rekao, uskoro ćemo saznati koja od ponuđenih opcija je ona prava ili pak ni jedna. Nemam toliko mašte da idem dalje od ove tri.

Dina sam gledao prije mjesec dana u sklopu projekta Rock the Opera, kojom je prilikom prezentirao glasovne mogućnosti, ali isto tako, osjetilo se da je to radio „pod ručnom kočnicom“, štedeći glas. Pretpostavljao sam da je u pitanju skori angažman s Trans Siberian Orchestra (čiji je Dino član već par godina!), no, očito da nije bilo samo to.

Bilo kako bilo, zemaljsku kuglu je obišla vijest, Whitesnake ima novog pjevača!

Nevjerojatno!

Ovo i nije prvi slučaj da velika, globalno poznata grupa dovodi anonimnog novog pjevača. Kad je Steve Perry napustio Journey, grupa je našla zamjenu u tribute bendu s Filipina i Arnel Pineda je uskoro postao punopravni član. Sličnost s Perryjevim vokalom je bila frapantna. Nadam se da će se i Dino ovako uklopiti u Whitesnake.

Ako pak mislite da je to sve skupa i nije nešto, pokušajte zamisliti vijest iz sedamdesetih, recimo Deep Purple ima novog pjevača i to, recimo, Dadu Topića. Bilo bi to nacionalno slavlje, ne samo u muzičkim krugovima.

Ovako, jest da je vijest velika, ali u današnja vremena i ne baš atraktivna van striktno muzičkih krugova.

Takva su vremena.

Dinu želim sreću i veliki proboj na svjetskoj sceni, koja mu nije strana. Ovaj put ulog je daleko veći, jer vuče korijene iz prošlog stoljeća i grupa koje su stvarale ono što danas zovemo muzikom.

Samo to je dovoljno veliko!

Povezani članci