King Crimson – “Ladies Of The Road“ / YouTube facelifting!

Osvrt na početak!

Album „Ladies of the Road“ je snimljen daleke 1971. i 1972. godine, kad je King Crimson iza sebe imao prve albume koji su krčili put, svaki za sebe i pisali najsjajnije stanice muzičke povijesti. I po starom dobrom običaju, album je izdan 2002. godine, dakle s trideset godina zakašnjenja. Business as usual  kad je King Crimson u pitanju.

Naziv album je ujedno i ime kompozicije koja se nalazi na albumi „Island“, te je i na taj način determiniran njegov sadržaj.

Bilo je to vrijeme kad su King Crimson činili Robert Fripp, Boz Burrell, Mel Collins,  Ian Wallace i naposljetku kao ravnopravni član benda Peter Sinfield, koji je pisao liriku za sve kompozicije, „svirao“ na VCS3 sintesajzeru, bio ton majstor, producirao nastupe te aktivno radio na osvjetljenju bine.

Iako dupli album, teško se može promatrati kroz tu prizmu, jer …. . Na prvom CD-u se nalazi presjek opusa grupe, od osnutka do izdavanja albuma „Island“, dok je drugi CD, … e tu je već ono …!

Drugi CD je sastavljen od dvanaest (12) verzija kompozicije “21st Century Schizoid Man”. Ovako napisano zvuči uvrnuto (pa i jest!) pa čak i pretenciozno, ali, samo za onog tko ne zna čemu se radi. Na drugu stranu, kad se zna da se radi o jednoj od najvećih kompozicija ikada napisanih, onda je jasno da su sve verzije i demoi otisnuti na ovom nosaču zvuka, svijet sam za sebe.

Ukratko, album namijenjen ljubiteljima ove grupe. Tom u prilog govori i podatak da su skoro sve kompozicije uzete iz kolekcije „King Crimson Collectors’ Club“, sastavljene od ogromnog broja limitiranih izdanja koja dokumentiraju nastupe King Crimsona u različitim inkarnacija i vremenima.

Uživajte!


King Crimson – “Ladies Of The Road“

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci