The Stone Roses – “The Stone Roses”

Svibanj – 1989.

The Stone Roses izdaju prvi album istog naziva.

Izašavši u vrijeme kad je na mainstream sceni vladala totalna pomrčina kreativnog izraza i njome carevala retardirana logika videa, the Stone Roses padaju kao komet s neke druge planete.

Po samom izlasku, album cementira status benda, te mu priskrbljuje nevjerojatne pridjeve.

Evo samo par.
Po mnogim kritičarima onda a i sada, album „The Stone Roses“, biva proglašen za najutjecaniji album ikada snimljen.

2004. godine Observer Music u svojoj anketi, proglašava ga najvećim albumom svih vremena.


The Stone Roses – “Made of Stone”

Da se razumijemo, ekipa koja ga je tom prilikom digla u zvijezde, bila je sastavljena od eminentnih muzičara i kritičara.

NME ga 2006. godine proglašava najvećim britanskim albumom svih vremena, te naposljetku, album jednoglasno biva proglašen kamenom temeljcem pokreta koji se rodio u Manchesteru, art imena Madchester, a koji je svojim djelovanjem do sredine devedesetih zaslužan za drugi val britanskog booma, ili kako su ga nazvali Britpopa.

I sad, kad se sve ovo zbroji, prosječnom čitatelju se zavrti u glavi i u mašti ispred sebe ima monstrum od albuma, koji kao da nije s ovoga svijeta.

Gotovac je rekao da je „Ero s onoga svijeta“, ako je tomu tako, onda su The Stone Roses s nekog drugog planeta!


The Stone Roses – “The Stone Roses” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci