King Crimson – “Epitaph (Live, 1969)” / YouTube facelifting!

dani kad se pisala povijest!

Sve do 1997, godine je bilo nejasno zašto ne postoji na tržištu živi album prve inkarnacije velikana progresivne muzike, King Crimsona. Iako su već prvim nastupima stekli kultno sljedbeništvo, koje se tijekom desetljeća kreativnosti koja su dolazila, samo povećavalo, grupa nije imala zabilježene koncertne trenutke na svojim počecima.

To je ispravljeno tek 1997. godine, kad je lansiran album „Epitaph“, snimljen u živo, u BBC studijima i koncertima.

Album je zamisljen kao četverostruki, ali Fripp ne bi bio to što jest da je na tržište lansirao četverostruki album. Umjesto toga, te 1997. godine izlazi dupli album „Epitaph“ (Volumes 1), u kojem se nalazilo uputstvo kako nabaviti ostatak od pola albuma. Dakako, bile su to instrukcije s adresom, kako i gdje naručiti nedostajući dupli album.

Tek je 2006. godine „Volumens 2“ izdan kao poseban album, te je „Epitaph“ konačno ugledao svjetlo dana u punom izdanju.

O samom albumu se ne isplate trošiti riječi. Sva ingenioznost, pa i genijalnost sudionika je uhvaćena na vinilu, te poznavatelji opusa neće imati dileme, „Epitaph“ je pravo štivo za opuštanje.

Ostali, hm, pa vrijeme je … !


King Crimson – “Epitaph (Live, 1969)” 

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci