Eric Clapton – kula Kamerlengo /01.-05.Srpnja-2021!

Prvoaprilski događaj stoljeća u Trogiru :-) !

Prisjetimo se, prije dvije godine na objavu ovog članka, pokrenula se lavina poziva za rezervaciju karata. I ne samo to, mjesecima sam uvjeravao nevjerne tome da je ovo bila prvoaprilska šala, kao što uostalom i piše u podnaslovu.
Za ludu, kad se vjeruje u ono u što se želi vjerovati, a ne u stvarnost. 🙂 .


Napokon je potvrđeno da će Eric Clapton nastupiti ovo ljeto u Trogiru.

Bilo je glasina po netu, ali znajući da se Eric povukao sa aktivne scene u petom mjesecu prošle godine, sve je mirisalo na špekulacije bez temelja.

I onda je kao grom iz vedra neba stigla obavijest managementa ovog legendarnog gitariste, da će Eric Clapton održati niz od pet koncerata u srednjevjekovnom ambijentu kule Kamerlengo u Trogiru. U istoj obavijesti stoji i kratko objašnjenje zašto baš Trogir i o čemu se u biti radi.

Kula Eric InOvi koncerti neće biti (na žalost) održani za masu fanova koji bi sigurno napunili najveći stadion, već intimno druženje s najvjernijim fanovima koji su uz ovog umjetnika pola stoljeća.

Sam ambijent nagovješčuje komorni karakter koncerata, što znači, Eric Clapton će na pozornici biti sam sa svojom gitarom.

Shodno svemu iznesenome, jasno je da karte ne mogu biti u slobodnoj prodaji, jer 500 sjedećih mjesta po koncertu bi prouzročilo kaos na prodajnim mjestima.

Sretnici koji će imati priliku vidjeti Claptona u živo (vjerojatno zadnji put), bit će izvučeni na lotu. Detalji će biti objavljeni naknadno!

Zašto baš Trogir?

Odgovor je veoma jednostavan. Eric Clapton je redovni posjetitelj ovog grada pod zaštitom UNESCO-a i impresioniran je očuvanošću spomeničke baštine.

Vjerojatno ponukan odlukom David Gilmoura da organizira turneju s koncertima u starim rimskim arenama, odlučio se na kulu Kamerlengo, kao pandan lokacije.

Razlog prekida koncertnog mirovanja je naveden ulazak Eric Claptona u studio. Na koncertima u kuli, Clapton će između ostalih, izvesti nekoliko novih tema, te time službeno početi promociju novog albuma.

Cjelokupan prihod s ovih koncerata kao i prihod od DVD-a, koji će se snimiti tom prilikom, odlazi u fond za obnovu kule Kamerlengo, kojoj opasno prijeti zub vremena.

Ostanite na stranicama MLP-U sljedećih dana, kad ću donijeti više detalja o uvjetima za izvlačenje sretnika koji će dobiti ulaznice.

Povezani članci