King Crimson – “The Construkction of Light” / YouTube facelifting!

Evolucija!?

Nakon (pre) duge tri godine čekanja, King Crimson objavljuje album “The Construkction of Light”. Bend je reduciran na formu „duplog dua“ i ovo je ujedno prvi album na kojem se Fripp pojavljuje kao jedini Englez u grupi.

Nakon „duplog tria“ pristupa, reducirani izričaj ipak nije uspio u potpunosti dostojno naslijediti prethodni, iako, teško je uopće o tome, jer je očito da se gazi  po teritoriju u kojem vladaju ukusi i afiniteti.

Prijem albuma je bio mlak, kako sa strane kritike, tako i sa strane sljedbenika. No, kako vrijeme odmiče, kritika se okreće u nešto povoljnijem smjeru, dok se auditorij polarizirao na dva ekstremna pola, apsolutnog odobravanja do negiranja prava na postojanje. Ono što krasi sve nabrojeno jest neprihvaćanje ovog albuma kao evolucijskog procesa koji i nije uvijek plodan kao prethodni, ali istovremeno ne znači i automatski loš, pogotovo ako je drugačiji.
I u ovoj posljednjoj riječi nalazimo apsolutno objašnjenje statusa ovog albuma.

Dakle, nekom se svidjelo ili ne, “The Construkction of Light” jest King Crimson album, nosi njegov pečat, što je ogromni plus i ako bas hoćete, nosi njegovo ime.

Sve ostalo je mlaćenje prazne slame.


King Crimson – “The Construkction of Light”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci