King Crimson – “Three of a Perfect Pair” / YouTube facelifting!

nova doza, treći dio!

Kad je King Crimson lansirao album “Three of a Perfect Pair”, bio je to presedan u povijesti ove grupe. Presedan u nekoliko segmenata.

Prvi je bio onaj začuđujući, da je ista postava snimila, ne dva, već tri albuma. Ovaj put i nikada više. Drugi, onaj umjetnički, da je album bio direktan kompromis dvaju prethodnika, ili bolje rečeno, prva dva albuma „New Wave“ trilogije su „izlivena“ u njega.

Stoga i nije čudno da se album sastoji od dvije sasvim različite strane, gdje je „a“ strana, „left side“ i „b“ strana, „right side“.  Sama determinacija albuma s dvije odvojene strane podilazi njegovom naslovu, koji pak vuče korijene iz filozofije „savršene suprotnosti“, ili laičkim rječnikom ispričano, recimo, on ima svoju istinu, ona ima svoju istinu, i na trećoj strani je ona stvarna istina.

Umetnuta u kontekst albuma jasno ukazuje na bipolarnost stremljenja i želja na njemu, a rezultat? Pa rezultat i nije baš u svakom trenutku na razini na kojoj inače nalazimo King Crimson. Ovo se poglavito odnosi na „a“ stranu, dok je „b“ strana neka sasvim druga pjesma, King Crimson u punom naponu snage, lucidan u eksperimentu i ubojit u izričaju, ukratko, briljantan.

Sve u svemu, bez gledanja u zube, album “Three of a Perfect Pair” dostojno zatvara drugu trilogiju grupe i šalje je u hibernaciju iz koje se budi tek nakon jedanaest godina s velikim povratničkim albumom „Thrak“


King Crimson – “Three of a Perfect Pair”

King Crimson – “Three Of A Perfect Pair”

King Crimson – “Model Man”

King Crimson – “Sleepless”

King Crimson – “Man With An Open Heart”

King Crimson – “Nuages (That Which Passes, Passes Like Clouds)”

King Crimson – “Industry”

King Crimson – “Dig Me”

King Crimson – “No Warning”

King Crimson – “Larks’ Tongues In Aspic Part III”

King Crimson – “The King Crimson Barber Shop” / [Bonus Track]

King Crimson – “Industrial Zone A” / [Bonus Track]

King Crimson – “Industrial Zone B” / [Bonus Track]

King Crimson – “Sleepless” (Tony Levin Mix) / [Bonus Track]

King Crimson – “Sleepless” (Bob Clearmountain Mix) / [Bonus Track]

King Crimson – “Sleepless” (Francois Kevorkian Dance Mix) / [Bonus Track]

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci