King Crimson – “Discipline” / YouTube facelifting!

nova doza, prvi dio!

Metalna Trilogija i turneja su bili iza King Crimsona. S turneje je izdan živi album „USA“, koji postaje nezaobilazni stanovnik svih lista naj živih albuma u povijesti muzike. (najveća mana mu je što je izdan kao jednostruki album, a ne dvostruki ili pak trostruki kao što su napravili Yes sa svojim albumom „Yessongs“, i pogodili!).

Robert Fripp raspušta inkarnaciju i posvećuje se drugim projektima, od kojih je svaki za sebe miljama udaljen od izričaja, pa i logike izlaganja muzike matične grupe.

I kad se mislio da je King Crimson svjetla prošlost, Robert zove Bill Bruforda da mu se ponovo pridruži. Bez jasne koncepcije, što i kako raditi, pozivaju dvoje Amerikanaca, Adrian Belewa i Tony Levina.
Nova inkarnacija je rođena i ulazi u studio.

Nakon sedam godina od posljednjeg studijskog izdanja, novi album King Crimsona izlazi na svjetlo sunca i čemu tajiti. oblak nevjerice se nadvio nad svekolikim pučanstvom, kojem je Metalna Trilogija, pa i opus prije nje bio biblija u koju su se zaklinjali.

Potpuno novo, suvremeno, drugačije, progresivno i što još sve ne, to je album „Discipline“. Opisan od strane kritike kao: “unfolding musical sculptures, played with precision and rare imagination, a mostly successful synthesis of ambition, simplicity and Kraftwerkian clarity.“, neuvijeno kaže da je Fripp ponovo uspio pretvoriti virtuoznost svakog člana benda u kreaciju.

Da priča bude još ljepša, album dolazi na top liste i nezaustavljivo širi krug sljedbenika grupe.

I još naviše svega toga, bio je to prvi album nove trilogije!


King Crimson – “Discipline”

King Crimson – “Elephant Talk”

King Crimson – “Frame By Frame”

King Crimson – “Matte Kudasai”

King Crimson – “Indiscipline”

King Crimson – “Thela Hun Ginjeet”

King Crimson – “The Sheltering Sky”

King Crimson – “Discipline”

King Crimson – “Matte Kudasai”  / (Alternate Version) [Bonus Track]

King Crimson – “The Terrifying Tale Of Thela Hun Ginjeet” / [Bonus Track]

King Crimson – Studio Sessions / [Bonus Track]

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci