Motorpsycho – “The Crucible”

Veljača – 2019.

Motorpsycho je jedinstvena pojava na današnjem rock nebu. Kontinuitetom izdavanja albuma i njihovom orijentacijom su stekli nepodijeljenu pažnju svih koji naginju progresivnom izričaju. Poglavito jer Motorpsycho u neku ruku transformira progresivne sedamdesete u progresevno dvadeseto stoljeće.

Sam pogled na dužinu kompozicija puno kaže, a kad krenu note ili bolje rečeno, zvuk, dileme više nema.

Prethodnik „Tower“ je pobrao lovorike pa čak i došao na top liste (Norveška #3. mjesto, Njemačka, #56. mjesto), te je bilo jasno da će bend teško ponoviti tako veliki uspjeh za ovu vrst muzike.

Očito sami svjesni te činjenice, uz povremene izlete na koncerte, povlače se dvije godine i naposljetku u Veljači 2019. godine izdaju album „The Crucible“.


Motorpsycho – “The Crucible”

Malo je reći da je kritika, koja ga je imala priliku poslušati i prije lansiranja, bila oduševljena. Po izlasku, publika reagira isto i ne samo da album dostojno nasljeđuje prethodnika, već ga i nadmašuje, kako po pozicijama na top listama, tako i količinom panegirika kojima su nasipali.

Ovaj je album praznik za svakog progera, praznik je za uši i praznik je za metalno melankoličnu dušu. Za razliku od prethodnika, pomalo čak naginje na stoner rock, što mu daje dodatnu dimenziju.

I da ne bude sve u superlativima, svim se kritikama provlaci jedna ista crta, album je prekratak. Prekratak ne zato jer traje „Xy“ minuta, prekratak jer muzika na njemu traje samo „xy“ minuta.

Da li je proglašen albumom godine, kako gdje?!
Svatko tko ga je slušao, sigurno ga na svojoj internoj listi, smješta na vrh, pa i na prvo mjesto!


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci