King Crimson – “Starless and Bible Black” / YouTube facelifting!

Eliksir mladosti, druga doza!

„Larks’ Tongues in Aspic„ je otvorio novu stranicu u povijesti muzike. Otvorio je vjerojatno najveću trilogiju u toj istoj povijesti. Otvorio je vrata novome, teškom izričaju koji prkosi gravitaciji i lebdi u oblacima i pored sto-tonske težine.

Fripp s istom ekipom ponovo ulazi u studio. Nažalost, prije samog ulaska Jamie Muir, slikar i mag udaraljki i svega što proizvodi zvuk, napušta grupu, odlazi u samostan.  Bill Bruford dobiva ogroman teret na svojim leđima, ali … , to su trenuci kad sve ide … , pa i nemoguće.

I baš to nemoguće se dogodilo kad je album „Starless and Bible Black“ ugledao svjetlo dana. Do pucanja razvijeni izričaj koji je dominirao prethodnikom na ovom album dobiva svoj ubojiti, konačni izgled i zvuk je … , nedoživljena grmljavina u sprezi s pastoralnom atmosferom pojedinih numera.
Rezultat je remek djelo koje danas aktivno živi svoj polustoljetni život i koje će živjeti još dugo kad nas ne bude.

Dame i gospodo, „Starless and Bible Black“, i to je to, svaka riječ napisana nakon ovog naslova nema nikakvog smisla!


King Crimson – “Starless and Bible Black”

King Crimson – “The Great Deceiver”

King Crimson – “Lament”

King Crimson – “We’ll Let You Know”

King Crimson – “The Night Watch”

King Crimson – “Trio”

King Crimson – “The Mincer”

King Crimson – “Starless and Bible Black”

King Crimson – “Fracture”

King Crimson – “The Law Of Maximum Distress (Including “The Mincer”)” [Bonus Track]

King Crimson – “Dr. Diamond” (Live 23 June 1973) [Bonus Track]

King Crimson – Guts On My Side (Live Audience Recording 19 March 1973) [Bonus Track]


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci