King Crimson – „Island“ / YouTube facelifting!

Čudnovati izlet, korak naprijed s pogledom natrag!

„Lizard“ je bio gotov. Band se raspao u kreativnom kaosu. Djelo nikada nije izvedeno u živo, ali to očito nikoga nije tangiralo. Baterije su se ispraznile u studiju, Fripp je ponovo bio na raskrižju, gdje poći, kako krenuti i s kime?

Osluškivao se najmanji zvuk. Nagovještaj.  U to vrijeme nije bilo neta, nije bilo trailera. Nagađalo se!

Osvanuo je dan kad je „Island“ ugledao police. Malo je kome bilo jasno što se događa. Od simfo rocka preko eklektičkog jazza, sada je King Crimson ugazio na polje gdje caruje klasična muzika. I da je to bilo samo to, još nekako, nego sve skupa jazz obojeno.

Čudesan album, nemoguće ga je bilo realno ocijeniti, kako onda, tako i sada, pola stoljeća od njegovog rođenja. Ovo je jednostavno King Crimson, odnosno Robert Fripp na jednom od svojih kreativnih vrhunaca. Bilo bi nepravedno ne spomenuti ekipu koja je u studiju kreirala ovo (remek?) djelo, ali kad se zavjesa spusti i okrene neki novi list, ostaje samo jedno, King Crimson.

Uživajte u ovome, ovo je muzika za sva vremena, muzika koja nema svoj vijek trajanja, muzika koja jednom prihvaćena postaje vaš životni pratitelj dok god mijenjate kisik za ugljični dioksid!


King Crimson – “Formentera Lady”

King Crimson – “Sailor’s Tale”

King Crimson – “The Letters”

King Crimson – “Ladies Of The Road”

King Crimson – “Prelude: Song Of The Gulls”

King Crimson – “Islands”

King Crimson – “Studio Sessions” / [Bonus Track]

King Crimson – “Ladies Of The Road” / (Robert Fripp & David Singleton Remix) [Bonus Track]


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci