King Crimson – „In the Wake of Poseidon“ / YouTube facelifting!

sjajna druga strana medalje

Prvijenac „In the Court of the Crimson King“ je bio vani i svojim postojanjem polako, ali sigurno unosio revoluciju u progresivnom izričaju.

King Crimson je odradio prvu turneju po Americi, koja je pridonijela da se bend ubrzano kretao prema točki raspada. Poglavito u svjetlu najave Greg Lakea da napušta grupu i s Keith Emersonom, kojeg je upoznao na toj turneji, osniva novi bend.

Ni ostali članovi nisu bili daleko od te odluke, te je Robert Fripp napravio ono što je jedino mogao u tom trenutku. Pokupio ostatke ekipe, pozvao neke nove i krenuo u studio, dok je imao s kime snimati. Rezultat „In the Wake of Poseidon “, čudesni album koji se u potpunosti naslanja na prethodnika, kako izričajem, tako čak i strukturom pa i redoslijedom kompozicija. U biti, toliko su ova dva albuma „preklopljena“ da je s vremenske distance malo teško odrediti koja je pjesma na kojem albumu. No, to mu nije zanijekalo kvalitetu, dapače, u nekim je elementima čak superiorniji od svog prethodnika.

Kako je očito namjera Roberta Frippa da osvježene i remasterirane albume promovira na YouTube servisu, tako je ovih dana zaokruženo i ovo izdanje.

Dakle, „In the Wake of Poseidon“ ušminkan za YouTube prezentaciju.

I ponovo, uživajte dok možete, jer nije baš sigurno da će snimke i ostati dostupne za besplatno slušanje!


King Crimson – Peace – A Beginning

King Crimson – Pictures Of A City (Including “42nd At Treadmill”)

King Crimson – Cadence And Cascade

King Crimson – In The Wake Of Poseidon (Including “Libra’s Theme”)

King Crimson – Peace – A Theme

King Crimson – Cat Food

King Crimson – The Devil’s Triangle (“Merday Morn”, “Hand Of Sceiron”, “Garden Of Worm”)

King Crimson – Peace – An End


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci