King Crimson – „In the Court of the Crimson King“ / YouTube facelifting!

veliki prvjenac u umivenom izdanju!

Prije više od pola stoljeća King Crimson izdaje album prvijenac „In the Court of the Crimson King“. Malo je reći da je album bio pokretač revolucije koja je iznjedrila najkreativnija muzička djela prošlog stoljeća, pa ako ćemo biti realni, i u povijesti ljudskog roda.

Pojavivši se skoro pa niotkuda, nasjedajući na legislativu uvrnute grupe koju je naslijedila u opusu, Giles, Giles, Fripp, King Crimson sa svojim prvim albumom postaje ono što je dan danas, najveća grupa svih vremena u progresivnom miljeu.

Da su izdali samo ovaj album, status bi bio opravdan, no, cijeli opus „vrije“ od trilogija, kreativnih „Himalaja“ i naposljetku, kamena temeljaca kojim su utabali rađanje nebrojeno smjerova u kojima su se progresivne grupe raspršile kao rakova djeca, kreirajući neponovljivu eksploziju progresivnog izričaja.  I ne samo to, već i na komercijalnom planu, ne rijetko posjećujući top liste pa i prva mjesta, a o dvoranama i stadionima da i ne govorim.

No, sve je počelo s … „In the Court of the Crimson King“, veličanstvenom pričom, kako muzičkom, tako i art/grafičkom. Neponovljiv događaj!

Ovih dana je na YouTube kanalima svjetlo dana ugledao cijeli album, lansiran po kompozicijama, koje su pažljivo očišćene, remasterirane i dane auditoriju na uvid.

Stoga, dolje možete naći sve kompozicije s albuma, poredane redom mjesta na albumu.

Uživajte dok su dostupne za besplatno slušanje!


King Crimson – „In the Court of the Crimson King“

King Crimson – “21st Century Schizoid Man (Including “Mirrors”)”

King Crimson – “I Talk To The Wind”

King Crimson – “Epitaph (Including “March For No Reason” and “Tomorrow And Tomorrow”)”

King Crimson – “Moonchild (Including “The Dream” And “The Illusion”)”

King Crimson – “The Court Of The Crimson King”


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci