Police – “Outlandos d’Amour”

Studeni – 1978.

New  wave band The Police izdaje debut album „Outlandos d’Amour“.

Bio je to rezultat dugog traženja i još većeg napora da se dopre do diskografske kuće koja bi bila voljna izdati materijal nepoznate grupe.

Izlasku albuma je prethodilo izdavanje singlice „Roxanne“, koja nije polučila neki uspjeh. Danas to izgleda čudno, ali prošla je potpuno nezapaženo. No, dobili su drugu šansu i kao drugi singl je lansirana pjesma “Can’t Stand Losing You”. Ona je već privukla pažnju, te je diskografska kuća na brzinu izdala ponuđeni album kojeg je grupa snimila sa skromnim budžetom od 1500 funti.


The Police – “Roxanne”

Pa i sam izlazak albuma je bio popraćen mješovitim kritikama. Jedna od najlošijih je došla od Rolling Stone magazina, koji grupi doduše nije zanijekao pravo na postojanje, ali je album iskasapio kroz pero svog kritičara. Dakako, kao i nebrojeno puta do danas, taj isti magazin se danas kune u njega i smješta ga na sve moguće liste koje generira.

Police je spretno uzjahao na valovima novog trenda. Pri tom su iskoristiti sve ono što im je pružila legislativa rocka, i stvorili jedinstveni izričaj, mješavinu reggaea, popa, … i dakako, neminovnog utjecaja punka. Na taj su način dobili pitku muziku koja se konzumirala na širokoj bazi, a pri završetku karijere benda dovela ih i na stadione.


The Police – “Can’t Stand Losing You”

Interesantan je i naziv albuma. Prvobitno je bilo zamišljeno da se album zove „Police Brutality“, no, kad je singl „Roxanne“ ipak počeo neki svoj uspon, učinilo im se da je naziv pre krut s obzirom na ljubavnu tematiku singla, te su na iskrivljenom francuskom album nazvali „Outlandos d’Amour“. („Roxanne“ je nastala kad je bend bio u Parizu i stanovao u distriktu crvenih lampi).

Nakon izlaska ovog albuma the Police odlazi na turneju po Americi, koja se direktno upoznaje s grupom, da bi ih na kraju balade zvane the Police & Amerika, nagradila posjetom na najvećim stadionima diljem kontinenta.


Police – “Outlandos d’Amour” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci