Tom Petty and the Heartbreakers – “Greatest Hits”

Studeni – 1993.

Tom Petty and the Heartbreakers ponovo obaraju rekorde. Ovaj put s albumom “Greatest Hits”.

Ovu rečenicu pak treba shavatiti doslovno, jer ovih je dana album certificiran s “platinastom” tiražom, i to dvanaestom po redu. Drugim riječima, album se u Americi prodao u 12 milijuna primjeraka.

Ovo ga smejšta na listu koju njeguje RIAA, i to na 40. mjesto najprodavanijih albuma svih vremena. Album sjeda tik do “Abbey Road” od Beatlesa, Rolling Stonesa, “Hot Rocks”, “Led Zeppelin II”, Def Leppard “Hysteria” i Dixie Chicks, “Wide Open Spaces”.

“Greatest Hits” je do sada najprodavanijii album Tom Pettya i Heartbreakersa, a slijedi ga Tomov solo album, “Full Moon Fever” s 5 milijuna prodanih primjeraka.

I kad govorimo o Tom Pettyju kao solo umjetniku, RIAA je potvrdila da je sam prodao 20 milijuna albuma. (Govorim o brojkama u Americi). Doduše, u ostatku svijeta Tom Petty nema status kao na tom kontinentu, ali i te kako je popularan, te je konačna brojka daleko veča.

Tko je rekao da se muzika ne prodaje!?


Tom Petty and the Heartbreakers – “Greatest Hits” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.


*Sve naknade za autorska i srodna prava regulirane ugovorom s Gradskim Radio Trogir!
*All copyright, royalties and related fees regulated by the contract with Gradski Radio Trogir!

Povezani članci