Family – “Anyway”

Studeni – 1970.

 Grupa Family izdaje četvrti album “Anyway”.

Život ovog albuma je u najmanju ruku bizaran, kao uostalom i sve vezano za ovu veliku i podcijenjenu grupu.

Album “Song for Me“ je bio iza njih i doveo je grupu na top liste. Popeo se do #5. mjesta UK top liste albuma.

Sljedeći album je trebao biti dupli, snimljen u živo i to s novim materijalom. Bizarno, jer manje više sve grupe na ovom svijetu, živim albumima u principu pune bankovne račune na račun već izdanih pjesma (iznimka je treći album Mahavishnu Orchestra, “Between Nothingness and Eternity”, ali on ima sasvim drugačiju priču iza sebe).


Family – “Good News Bad News” /  Live Recording

Kako bend nije bio zadovoljan snimljenim materjalom, kao kompromis pronašlo se rješenje da se koliko toliko kvalitetne snimke ipak izdaju, a ostatak da se ponovo snimi, ali u studiju. Tako smo dobili album s potpuno novim materijalima, ali “a” strana albuma je snimljena u živo, a “b” strana u studiju.

Album izlazi i pobire lovorike među sljedbeništvom, ali i među kritikom. To ga donosi na #7. mjesto top liste albuma i na njoj ostaje punih osam tjedana.


Family – “Lives And Ladies”

O statusu albuma govori i činjenica da je disc jockey John Peel, alfa i omega scene u to vrijeme, album puštao u svojim emisijama na BBC-u bez prestanaka, a za pjesmu “Lives And Ladies” je rekao da je najmoćnija anti-ratna pjesma koju je ikada čuo, te je na repertoaru svojih emisija je držao daleko nakon njena izlaska.


Family – “Normans”

Ma koliko ovaj album bio dobar i kvalitetan, on je ipak samo uvod u najveća dostignuća grupe, albume “Fearless” i “Bandstand”.

Ne može mu se zanijekati da posjeduje sve što je ovu grupu dovelo do statusa kojeg ima među znalcima muzike tog doba, te u biti predstavlja idealan album za upoznavanje grupe i uvod u njen opus.


Family – “Anyway” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci