Konkluzija: The Residents – “Metal, Meat & Bone“

„Metal, Meat & Bone“ / III dio

Iako se nigdje izrekom ne kaže ili naglašava, album „The Residents Present Alvin Snow, AKA Dyin’ Dog“   jest kreacija the Residentsa i to je dio koncepta kojeg su osmislili.

U biti, ovaj album je album kojeg bi izdali the Residents u sedamdesetima da su izdali blues album. Ovo „blues“ ipak treba prihvatiti na način „blues ala the Residents“. I ponovo, jest, iako nigdje ne piše, „The Residents Present Alvin Snow, AKA Dyin’ Dog“  jest album Residentsa, pod krinkom objavljivanja demo snimaka izmišljenog bluesera iz sedamdesetih, Alvin Snowa.

Ono što jest stvarno to je sam album “Metal, Meat & Bone – The Songs of Dyin’ Dog” na kojem se nalaze obrade kompozicija s prethodnog albuma i nove kompozicije, kao da su „inspirirane“, a u biti su jedinstveni niz i tako se i slušaju i prihvaćaju.


The Residents – “Metal, Meat & Bone – The Songs of Dyin’ Dog” / cijeli projekt

The Residents su napravili veliki koncept, kojeg je ipak trebalo osmisliti, materijalizirati i realizirati. U tome su bili toliko minuciozni da ni dan danas nigdje ne piše niti je nadvedeno da je sve skupa djelo the Residentsa i da je Alvin Snow izmisljena ličnost iz sedamdesetih, a u biti je blues verzija, utjelovljenje samih Residentsa iz tog vremena.

“Metal, Meat & Bone“ projekt je sazdan od bujne mašte, ingenioznosti i muzičke raznolikosti, koji u kombinaciji s bizarnom, a na trenutke i morbidnom lirikom, daje rezultat koji se neće svakome svidjeti, pogotovo u svom avangardnom pristupu i toj, bizarno/morbidnoj crti.

Ali pobogu, zar danas baš to bizarno i morbidno nije novo normalno!


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci