Santana – “All That I Am”

Listopad – 2005.

Od kako se vratio u velikom stilu 1999. godine s albumom “Supernatural”, Santana nije iz ruku ispuštao dobitnu formulu. A ona je jednostavna, napuniti album skladbama u kojima sudjeluju zvučna imena različitih provenijencija.

Formula se pokazala uspješnom, te je “Supernatural“ pored financijskog  dobitka priskrbio Santani dug period lagodnog kreativnog života.


Santana ft. WILL.I.AM – “I am somebody”

Slijedio je „Shaman“, sazdan na istoj formuli. Iako ne tako uspješan kao prethodnik, ipak je pokrio Santanino djelovanje za taj period. Dakako, o financijama se više nije raspravljalo, jer se album prodavao po automatizmu.

Stigla je 2005. godina , Santana izdaje treći album na istu shemu, “All that I am”.


Santana ft Ismaïla et Sixu Toure – “Con Santana”

No, za razliku od dvaju prethodnika album “All that I am” nije uspio prenijeti duh kolaboracije i kreativne iskre. Iako su na album sudjelovala velika imena, (od Steve Tylera (Aerosmith), do Joss Stonea te Mary J Blige), nakon slušanja, pored velikog potencijala, album ostavlja blijedi dojam.
Možda najviše iritira uloga Santanine gitare, koja je gurnuta u potpunosti u pozadinu i „tu kao nešto ispunjava praznine.“


Santana ft. Bo Bice – “Brown Skin Girl”

Da se razumijemo, album sam po sebi i ne bi bio toliko loš da na omotu ne piše „Santana“. Ovako, teško će sljedbenici pravog Santane doći na svoje s njime, no, novopridošlice koji još uz to vole soul, rap i funk, će ga sigurno prigrliti, kao ne lošu pozadinsku muziku za vrijeme dugih vožnji.


Santana – “All That I Am” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.


*Sve naknade za autorska i srodna prava regulirane ugovorom s Gradskim Radio Trogir!
*All copyright, royalties and related fees regulated by the contract with Gradski Radio Trogir!

Povezani članci