Premiata Forneria Marconi – “Emotional Tattoos”

Listopad – 2017.

Kao grom iz vedra neba je odjeknula vijest da Premiata Forneria Marconi (PFM) izdaje novi album i to dupli.

Sve je mirisalo na hoax, bila je sezona kiselih krastavaca (ljeto!!), kad dezinformacije takve vrste nisu rijetke. Doduše, riječ je o muzici, a ne o guzicama, cicama, požarima i nesposobnim vladama i ikebanama od državnika, ali ipak, .. .

Nevjerica je bila tim veća jer nikakva vijest s poluotoka nije naslućivala da je PFM u studiju i snima novi album. Doduše, cijelo su vrijeme na turnejama i nastupaju aktivno diljem Europe, …

Bilo kako bilo, Premiata Forneria Marconi je izdala dupli album “Emotional Tattoos”. Lansirala se talijanska i engleska verzija.


Premiata Forneria Marconi – “Mayday”

Dakako, o tome da je izašla na vinilu nema uopće govora, jer PFM jest grupa iz vinilnih vremena, kad su harali europskim scenama svojim progresivnim izričajem.

Svoj su izričaj od samog osnutka pakovali u “kancona” stil, tako da je mješavina klasike i progresive dovela do toga da se probiju i van Italije. Štoviše, kad su ih otkrili Emerson, Lake & Palmer, s albumom “Photos Of Ghosts” su dospjeli do Amerike i top liste Billboarda, dok su u Japanu postali zlatni po tiraži. U Italiji su za to vrijeme imali dva zlatna albuma!

I ovaj je album potvrdio onu staru, “jednom PFM fan, zauvijek PFM fan”!


Premiata Forneria Marconi – “Emotional Tattoos” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci