Roger Waters – “The Soldier’s Tale”

Listopad – 2018.

Bez ikakve najave i medijske pripreme Roger Waters objavljuje novi album.

Doduše, to nije bio album s njegovim kompozicijama, već adaptacija djela Igora Stravinskog, „Priče o vojniku“ (“The Soldier’s Tale”), u kojem je on glavni narator.

Waters: “I’m hugely proud of it and I feel honored to have been given the opportunity to be part of a production of what I consider to be not just a great piece of work from Stravinsky, but, I think, an amazingly beautiful piece of recording,”

Djelo je prvi put izvedeno u Parizu 1918. godine.

“The Soldier’s Tale” se sastoji od 46 kratkih priča i opisuje vojnika koji se vraća kući, ali bez violine (duše) koju je prodao vragu. Univerzalna priča koja je uvijek aktualna.

No, ima tu još jedna komponenta, koja je vjerojatno gurnula Watersa u ovaj projekt. Njegov odnos s ocem koji je poginuo u Drugom Svjetskom Ratu i čiji su posmrtni ostaci identificirani tek 2013. godine. Odnos Watersa i oca je u biti temelj njegovog rada i osnova od koje kreće u razvoj i finalizaciju svojih djela. Vrhunac eksploatacije tog odnosa su bili dakako, „The Wall“ i „Final Cut“.


Roger Waters – “The Soldier’s Tale” / službeni video!

Roger Waters je snimio ovaj album uz pratnju Bridgehampton Chamber Music Festival orkestra. U ovoj priči Waters daje glas svim likovima te u neku ruku ovaj album predstavlja “solo” projekt, dakako pod navodnicima.

Prijem albuma je bio pozitivan, iako ne i tako široko debatiran kao njegovi „normalni“ solo projekti.
No, to mu ne umanjuje vrijednost.


Roger Waters – “The Soldier’s Tale” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci