Eric Clapton – “24 Nights”

Listopad – 1991.

Eric Clapton počinje s održavanjem niza koncerata u Royal Albert Hallu.

Tog Siječnja održava prvi od osamnaest koncerata koji će se protegnuti i na treći mjesec.
No tu nije bio kraj.

Godinu dana kasnije, točnije u desetom mjesecu 1991. godine, Eric održava još dvadeset i četiri koncerta u istoj dvorani.

Bio je to do danas neoboren rekord uzastopnih koncerata na istoj pozornici.

Kako navode izvori, bilo je nekoliko razloga za ponovnim održavanjem serije. Dakako, pored potražnje koja je vladala za Eric Claptonom, jedan od najčešće spominjanih razloga je njegovo nezadovoljstvo snimljenim materijalom iz prve serije, te zadržavanje izdavanja već gotovog albuma.


Eric Clapton – “Layla”

Kao i što sam naslov albuma kaže, „24 Nights“ dobiva konačne konture i napokon, svjetlo dana će ugledati krajem 1991. godine. Album sadrži Claptonove standarde iz tog doba, potpomognuti dakako, s par kompozicija iz razdoblja grupe Cream.

Ovaj će album Claptona predstaviti u svjetlu kojem je obasjan i dan danas, kao neprikosnovenog vladara suvremene blues/rock scene i jednu od najvećih, ako ne i najveću ikonu muzike modernog doba.


Eric Clapton – 24 Nights / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci