Djabe and Steve Hackett – “Life Is A Journey – The Sardinia Tapes”

Listopad – 2017.

Kad je početkom 2017-te godine izašao album “Summer Storms & Rocking Rivers”, sve je nagovještavalo početak plodne suradnje koja je počela u biti daleko prije nego je ovaj album ugledao svjetlo dana.

Album je bio toplo primljen u progresivnim i fuzijskim krugovima te i nije bilo razloga da ne dobije svoj nastavak. A taj nastavak je stigao u obliku novog albuma “Life Is A Journey – The Sardinia Tapes”, koji je u nastao i prije svog prethodnika.

Radi se o snimkama iz 2016. godine, kad je Steve Hackett s članovima sastava Djabe boravio na Sardiniji. Steve i Djabe su ušli u prostor lokalne crkve Nostra Signora di Tergu i uz dozvolu vlasnika u prekrasnom ambijentu sakralnog objekta snimili pregršt kompozicija koje su tek sada našle mjesto na nosaču zvuka.

Uz Steve Hacketta (gitara) s jedne strane, Djaba bend s druge strane čine madžarski muzičari, Gulli Briem (bubnjevi, udaraljke), Tamás Barabás (bas, vokal, gitara, udaraljke, synth), Áron Koós-Hutás (truba) i Attila Égerházi (gitara, udaraljke)

Steve je pridonio još u jednom. Pozvao je svog starog prijatelja, producenta Ben Fennera, koji je albumu dao konačni pečat.

Album lansiran u CD, DVD i vinilnom formatu.

Specifikum ovog albuma, pored muzike koju nosi, jest sama prezentacija sudionika.
Dok su prethodni projekti nosili naziv u kojem je na prvom mjestu bio Hackett, a iza njega Djabe, ovaj put je obrnuto. Indikativno iz nekoliko razloga, a jedan je očito u karakteru Hacketta koji se ne tetoši i ne tepa sebi da je velika zvijezda (što i jest!), već svoj ego podređuje stvarnosti. (većinu kompozicija na albuma skladao bend Djabe i time zasluženo dobio primat u naslovu.)

Prst gore za ovog samozatajnog umjetnika!


Djabe and Steve Hackett – “Life Is A Journey – The Sardinia Tapes” / promo

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili
muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image,
video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci