John Bonham
1948. – 1980.

Rujan – 1980.

Bio je to tužan dan za cijelu muzičku zajednicu.

John Bonham je pronađen mrtav u kući Jimmy Pagea, gdje se grupa povukla nakon vježbanja u studiju. Uzrok smrti, kao i kod Hendrixa, gušenje nakon povraćanja u pijanom stanju. Tog dana Bonham je konzumirao više od litre i po votke i to je bilo presudno.

Led Zeppelin su se pripremali za američku turneju, prvu nakon trijumfalne iz 1977. godine i sve je ukazivalo da će predstojeća biti još veća i uspješnija.

Nažalost, nije bila jer se nikad nije ni održala.

bonham-in

Jimmy Page, Robert Plant i John Paul Jones su odlučili da ne nastave s radom i Led Zeppelin su prestali postojati.

Službeno objašnjenje donosim u integralnoj verziji:
We wish it to be known that the loss of our dear friend and the deep respect we have for his family, together with the sense of undivided harmony felt by ourselves and our manager, have led us to decide that we could not continue as we were.
Led Zeppelin

Teško je opisati koji je udarac ovaj događaj nanio muzici, jer smrt Bonhama se poklopila s mnogo toga i nevjerojatno je ubrzala tijek muzičke povijesti. Na sceni se odjednom otvorila ogromna rupa koju nije imao tko popunit i očajnički se tražio kakav takav nasljednik.

Za ludu!
Najveće nije imao tko zamijeniti!

John Bonham je za života skupio tonu priznanja a nakon smrti je ustoličen za jednog od najvećih bubnjara svoje ere, a po nekim anketama i najveći. U biti, te liste su bespredmetne, jer bubnjanje jednog Bonhama se ne može uspoređivati s bubnjanjem jednog Bakera ili Hisemana, tako da ….
Svejedno, povijest je rekla svoje.

John Bonham je bio jedan od najvećih!

Bonzo R.I.P.!


 Led Zeppelin – Moby Dick”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci