Aerosmith – “Pump”

Rujan – 1989.

Aerosmith izdaje deseti album “Pump”!

Ovaj broj u nizu ima daleko veće značenje od proste znamenke, jer album cementira status obnovljenog sastava tako solidno da ga drži na površini do današnjih dana.

Par godina prije ujedinjena 1987. godine, Aerosmith su se raspali u kaosu droge, razmirica, netrpeljivosti i naraslog ega koji je topio kredite koje je grupa imala.

I Steven Tyler i Joe Perry su tada vjerovali da će uspjeti sa svojim solo karijerama, te je malo tko okretao glavu natrag. Dogodilo se nešto što su znalci prognozirali, a ovaj dvojac nije htio slušati. Steven Tyler i Joe Perry mogu funkcionirati samo kad su zajedno. (Nisu za ludu dobili nadimak “toxic twins”.)

Shvativši da će se izgubiti na marginama događaja, Tyler i Perry se ponovo udružuju, zovu ostatak benda i snimaju “stvarni” povratnički album “Permanent Vacation”. Album ih je ponovo otvorio svjetlima reflektora, da bi nasljednik “Pump” sve skupa zacementirao.


Aerosmith – “Love In An Elevator”

Album “Pump” vrvi hitovima koji su se bjesomučno vrtjeli na MTV-u i zahvaljujući djelomično i tome album postiže nevjerojatnu tiražu. U Americi se prodaje u sedam milijuna kopija, dominirajući Billboardom, kad su se u jednom trenutku na top listi našle tri pjesme s albuma (“Love in an Elevator”, “The Other Side”, “Janie’s Got a Gun”)

U Europi postiže nešto skromnije rezultate, tako u godini izlaska, u UK biva certificiran “samo” srebrnom tiražom za prodanijih 60 000 nosača zvuka.


Aerosmith – “Janie’s Got A Gun”

Album “Pump” je u biti drugi album u nizu od tri (“Permanent Vacation”, “Pump”, “Get a Grip”) kojeg su Aerosmith snimili s producentom Bruce Fairbairnom i toncima Mike Fraserom i Ken Lomasom. Ovaj producentski trio je debelo pridonio statusu i uspjehu ovog izdanja.

I za kraj info o imenu albuma.
Odgovor je dao Brad Whitford, kazavši: “Now that we’re off drugs, we’re all pumped up”


Aerosmith – “Pump” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci