Meat Loaf – “Braver Than We Are”

Rujan – 2016.

Meat Loaf izdaje novi album, “Braver Than We Are”!

Bilo je to prvo izdanje ovog rockera još od 2011. godine kad je izdao posljednji album “Hell in a Handbasket”.

U biti, album “Braver Than We Are” je trebao biti izdan godinu prije, ali je Meat Loaf na prethodnoj turneji kolaborirao na pozornici, te su svi projekti bili odgođeni, a turneja otkazana.

Onome tko zna za ovog umjetnika, taj incident koji mu je ozbiljno narušio zdravlje i nije neko iznenađenje, jer Meat Loaf je poznat po tome da izgara na pozornici, i to doslovno. Srcem, dušom i tijelom je u svojoj muzici i ne štedi se ni trunke za nastupa. U stvari, svi koji su bili na i jedan njegov nastup govore isto. Svaki nastup uzima kao zadnji i pri tom daje sve od sebe, “kao da sutra nema dana“.


Meat Loaf – “Who Needs The Young”

Dakle, nakon godinu dana odgode i izmjene omota, Meat Loaf izdaje album i to u kolaboraciji sa svojim starim prijateljem Jim Steinmanom.

Prisjetimo se, Jim je bio siva eminencija Meat Loafa tokom prvog i dakako, najplodnijeg dijela karijere. Kompozitor, tekstopisac i producent, Jim je zaslužan za meteorski uspon Meat Loafa, jer ga je opskrbljivao sa “kvalitetnim materijalom“.

Suradnja je posljednjih godina bila na tankoj niti, da bi se ovim novim albumom ponovo vratila na stare staze. Drugim riječima Jim je autor svih kompozicija, dok je u producentskoj stolici sjedio Paul Crook, gitarista pratečeg benda.

Na albumu su još prisutne i bivše suradnice Meat Laofa, Ellen Foley i Karla DeVito, koje su skoro pa doslovno nosile njegov posljednji veliki hit “Paradise by the Dashboard Light”.


Meat Loaf – “Going All The Way”

Za one koji ne znaju, Meat Loaf je svojevremeno, krajem sedamdesetih napravio veliki boom svojim albumom “Bat Out of Hell”, sa kojim je harao top listama dugo vremena. Na temeljima prvijenca je izdao još jedan “Bat Out of Hell II”, koji doduše nije slijedio komercijalne visine prethodnika, ali je zato u kvalitativnom donio Meat Loafa kao etabliranu zvijezdu rock miljea.

No, muzika nije bio jednini segment kojim se Meat Loaf bavio. Pojavio se u bezbroj filmova, točnije u 39 njih, kako u malim, sporednim ulogama, tako i u zahtjevnim, ako ne glavnim onda blizu, ulogama. No, ni tu ne prestaje njegova manijakalna aktivnost. Na TV ekranima je ostvario 31. gostovanje u različitim serijama, predstavama, emisijama …

Uglavnom, Meat Loaf je umjetnik koji se ne zadovoljava prosjekom i naviše svega, rocker je koji energiju akumuliranu u sebi neštedimice dijeli na sve strane. Tomu je dokaz i taj nesretni slučaj kad se srušio na pozornici uslijed totalne iscrpljenosti.


Meat Loaf – “Braver Than We Are” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci