Paul McCartney – “Egypt Station”

Rujan – 2018.

Dan nakon što je u medije pustio dvije pjesme, “I Don’t Know” i “Come On To Me”, Paul McCartney je objavio novi album, “Egypt Station”.
Bio je to nasljednik uspješnog albuma “New”, kojeg je izdao 2013. godine.

Interesantno je to da je McCartney lansirajući singlicu inzistirao na sinonimu, “duple “a” strane”, što zorno ukazuje da obje kompozicije imaju jednak tretman, jednako su kvalitetne i slušljive.

Kuriozitet je i u tome što je baš McCartneyjeva matična grupa The Beatles uvela u muziku pojam “duple “a” strane”, kad su izdali singlicu na kojoj su bile ” Penny Lane ” iStrawberry Fields Forever “.

Bizarnost se ovdje ne zaustavlja, jer je potonja singlica bila proglašena za najveću singlicu ikada izdanu, i još bizarnije u cijeloj priči jest činjenica da se ni jedna pjesma s nje nije našla na albumu kojeg su promovirale. („Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band“)
O tempora o mores!


Paul McCartney – “I Don’t Know”

Vratimo se albumu “Egypt Station”.

McCartney je po lansiranju albuma napunio 76 godina i bilo je očito da nema namjeru uskoro stati, jer zna se, jednom rocker, zauvijek rocker. Adrenalinske injekcije koje dobiva na pozornicama i u studiju su suviše privlačne da bi ih ostavio.

McCartney je stvarna živa legenda, koji je s Beatlesima pomeo cijeli svijet i postavio temelje moderne muzike koju poznajemo danas.

Album “Egypt Station” je sam autor opisao kao zbir pjesama koje predstavljaju stanice na putovanju. O kakvom i gdje će nas odvesti, ostaje na svakom tko posluša ovaj album da zaključi.


 Paul McCartney – “Come On To Me”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci