The Beatles na “Shea” stadionu!

Kolovoz – 1965.

The Beatles održavaju koncert karijere, na Shea Stadionu.

Bio je to u mnogočemu prijeloman događaj, ne samo u karijeri ovog velikog benda, već i muzike uopće.

Ajmo redom.
The Beatles su bili na američkoj turneji i bilo je očito da su i najveće dvorane postale pretijesne za sve koji su željeli vidjet i čuti Liverpoolsku četvorku. Zahvaljujući prvenstveno ingenioznosti managera Brian Epsteina, The Beatles su dobili povijesnu šansu da zakupe jedan stadion. Bio je to prvi koncert takve vrste uopće.


The Beatles na “Shea” stadionu!

Ne treba napominjati, da je početkom sljedeće dekade, a pogotovo njenom sredinom, svatko tko je imalo značio u rocku, održavao stadionske koncerte. Bilo je to priznanje statusa, a napunjen stadion je smještao grupu u gornji razred rock lige.

Vratimo se Beatlesima.
Koncert na Shea Stadionu je protekao u euforiji, čega se prisjećaju i sami sudionici. Isto tako, iz Ringove izjave, osjeća se ono što će tek doči kao negativna strana ovakvih okupljanja,  gubitak kontakta sa publikom. Kako je rekao, bend je bio na pozornici koja je bila predaleko od tribina, te su do njih dopirale samo ovacije.

Bilo kako bilo, The Beatles su okupili više od 50 000 ljudi na svom koncertu i to se po mnogima označava kao najveći trenutak karijere ovog benda.

Uskoro će se nad ovim sastavom nadviti tamni oblaci zbog nepromišljene izjave John Lennona, no, to je već priča za jedan drugi osvrt na događaje iz prošlosti.


The Beatles na “Shea” stadionu! / cijeli film

The.Beatles.Live.at.Shea.Stadium.1965 from Exvid on Vimeo.

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci