Metallica – „Kill ‘Em All“

Srpanj – 1983.

Nakon bezbrojnih peripetija, Metallica izdaje prvi album „Kill ‘Em All“.

Povijest ovog albuma je poprilično duga, te se u ovo rubrici i ne mogu s time baviti. Samo jedna crtica, da podcrtam atmosferu njegovog nastanka.

Koncertni promotor, Johny “Z” Zazula, nakon što je čuo demo grupe, ponudio je svoje usluge u realizaciji prvog albuma. No, ponude prema diskografskim kućama su nailazile na sve, samo ne na interes, te je „Z“ odlučio o svom trošku ući u posao s Metallicom.

Grupa pakuje kufere i iz LA kreću u Rochester, New York, na snimanje.

Originalni naziv albuma je trebao biti „Metal Up Your Ass“, ali već u startu se vidjelo da ovaj naziv albuma neće proći kod izdavača. Pronađeno je kompromisno rješenje, „Kill ‘Em All“, koje je ujedno postalo i ono finalno.


Metallica – “Whiplash”

Za produkciju su angažirali Paul Curcioa i snimanje je trebalo početi. No, već u samom startu ego „superzvijezda“ dolazi na površinu. Gitarista Mustaine se počeo ponašati potpuno neprofesionalno, ustupajući trezvenost alkoholu i drogi. Band željan uspjeha je znao da to mora riješiti u startu, te su se zahvalili Mustaineu na suradnji i pozvali u svoje redove gitaristu grupe Exodus, Kirk Hammetta, koji je na poziv, doletio istog popodneva. Snimanje je počelo i ostalo je povijest.

Album izlazi i po samom izlasku smješta Metallicu na sam vrh pokreta.

Ovaj album će istovremeno Metallici donijeti i status kojeg njeguje do današnjih dana. Štoviše, svojim kasnijim izdanjima, a pogotovo s albumom „Black Album“, dosiže globalnu razinu i grupa postaje jedna od najvećih koncertnih atrakcija današnjice.


Metallica – „Kill ‘Em All“ / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci