Roger Daltrey – “As Long As I Have You”

Lipanj – 2018.

Ima tome poprilično godina da je Roger Daltrey izjavio da je rock mrtav.

Doduše nije rekao ništa nova, jer ta se misao provlači već decenijama kroz izjave veterana, poglavito jer se lice rocka izmijenilo do neprepoznatljivosti, toliko da je sama esenca došla u pitanje.

Na drugu pak stranu stižu vijesti da je rock kao dominanta forma pao na drugo mjesto popularnosti. (to što ga je pretekao hip hop je veoma diskutabilno, ali o tom drugom prilikom!).

No, i mimo svega, Roger Daltrey redovno nastupa u okviru matične grupe The Who, ili jednostavnije rečeno, s Peterom Townshendom. (Keith Moon i John Entwistle su preminuli.), Nije tajna da su danas koncerti grupe the Who vrhunska atrakcija i da su veterani agilni kao u najboljim godinama.

Malo poznata strana Roger Daltreya je njegov solo rad i angažman. Na stranu dobrotvorni rad i ogromni prilozi dobrotvornim ustanovama, Daltrey tiho izdaje albume “za svoju dušu” . Posljednji album “za svoju dušu” je izdao 2014. godine u suradnji s Wilko Johnsonom. Plod te suradnje, album “Going Back Home”, je ušao u najuži izbor za album godine na eminentnoj UK listi albuma.

Tijekom posljednjih godina njegova je aktivnost bila reducirana, jer je obolio od meningitisa i u jednom trenutku je izgledalo da je izgubljen za muziku. No, oporavio se i počeo raditi na svojim materijalima.

Pa i onda, kad su bili gotovi kao konture, Daltrey je oklijevao krenuti dalje, jer je bio uvjeren da su materijali slabi i da ih ne treba objavljivati. Srećom, tu je bio Pete Townshend i pritisnuo neodlučnog Daltreya da zajedno uđu u studio. Townshend je sudjelovao sa svojom svirkom i kreativnim sugestijama na osam od deset kompozicija, što dovoljno govori o angažmanu kolege iz benda.

Album je završen, dobio je svoje ime “As Long As I Have You”.


Roger Daltrey – “As Long As I Have You”

Prema Daltreyevim riječima, album je njegov pokušaj vraćanja u vrijeme dok još nije poznavao Townshenda, u vrijeme dok grupa the Who još nije postojala.

Prije lansiranja albuma medijima je ponudio pilot singlicu, naslovnu kompoziciju “As Long As I Have You”, koja atmosferom stvarno vraća u razdoblje ranih šezdesetih.

I ostale su slijedile njen trag.


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately

Povezani članci