Graham Nash – “This Path Tonight”

Travanj – 2016.

Graham Nash izdaje novi album, “This Path Tonight”.

Na albumu se nalazi deset potpuno novih kompozicija. Kad se zna da je Nash za ovaj album snimio ukupno dvadeset kompozicija, logički se nameće izdavanje još jednog albuma, možda “This Path Tonight – Vol II”?
Producent albuma je Shane Fontayne.

Prema riječima samog Nasha, sam kreativni proces je bio veoma brz i bez nekih trzavica sa Shaneom, koji je pored producentske palice prihvatio ko-autorstvo na nekim od kompozicija.

Ukratko, sve su pjesme napisane u manje od mjesec dana, a snimljene za osam dana.

Ovo sve skupa predstavlja mali presedan u karijeri Graham Nasha, jer poznata je njegova minucioznost i sistematičnost u produkciji, još od šezdesetih godina. No, vjerojatno se ovaj put radilo o pogođenom trenutku i suradniku.

Album je izašao pod kapom Nashove diskografske kuće, Blue Castle Label. Distribucija je  realizirana kroz Warner Music distribucijsku mrežu.

Za one koji slabo poznaju ovog velikog, samozatajnog umjetnika, samo par riječi. Graham Nash je svjetsku slavu stekao još šezdesetih godina kao vokal i skladatelj grupe The Hollies. Grupa je harala top listama Europe i Amerike.


Graham Nash – “This Path Tonight”

Po raspadu odlazi u super grupu Crosby, Stills & Nash, kojoj se kasnije pridružuje Neil Young. Uz angažman u grupi, izdaje solo albume, bavi se fotografijom. U „Rock and Roll Hall of Fame“ biva priman dvaput. Prvi put kao član grupe Crosby, Stills & Nash, a potom kao član grupe The Hollies.
Vlasnik je nekoliko počasnih doktorata.

Posljednje pojavljivanje na sceni je imao prilikom koncerata Davida Gilmoura za vrijeme mini turneje po europskim arenama. Londonske koncerte je odradio zajedno sa Davidom Crosbyem, s kojim je i učestvovao u kreaciji albuma Davida Gilmoura, “Rattle That Lock”.


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci