Mick Jagger i Keith Richards susreću Brian Jonesa

Travanj – 1962.

Mick Jagger i Keith Richards susreću Brian Jonesa.

No, ovaj susret ima svoju povijest. Seže dvije godine unazad, kad Jagger susreće Richardsa, koji je impresioniran snopom ploča koje je Jagger nosio.

Zajednički interes ih je vezao i osnivaju svoj mali bend Blue Boys. Svirali su većinom blues standarde Muddy Watersa, Chuck Berrya, Bo Diddleya i ostalih obojenih blues muzičara.

U to se vrijeme otvorio jazz klub u kojem su nastupali Blues Incorporated, Alex Cornera. Prilikom posjete klubu, susreću Brian Jonesa.

S druge strane, Alex Corner biva oduševljen ovim duom. Ide toliko daleko, da promovira Blue Boyse u samom klubu. Ne čekajući, Jagger i Richards šalju Alexu svoje demo trake sa svojim najboljim izvedbama. Ponovo Alex biva impresioniran onime što je čuo, toliko da, nedugo nakon toga, Jagger i Richards počinju svirati s Blues Incorporated.

Iz te suradnje se de facto rađaju The Rolling Stonesi, jer, u Blues Incorporated su svirali Charlie Watts, kasnije bubnjar Stonesa i Ian Stewart, klavijaturista koji će Stonesima biti podrška u studiju i koncertima do današnjih dana.

Eto, to bi bila mala priča o embriju iz kojeg su nastali The Rolling Stonesi

Povezani članci