Southern Rock Bands – Top 10!

Snage s “Juga”!

Prije nekog vremena sam objavio listu svih albuma grupe Allman Brothers Band, poredane po važnosti i uticaju na rad sastava.

Ovaj put nastavljam u sličnom stilu i ostajem na “jug” američkog kontinenta. (navodnici su tu da bi se izbjegla izričita identifikacija s geografskom lokacijom).

Donosim perjanice Southern Rocka, poredane po važnosti, uticaju i popularnosti. Listu je donio on line magazin Society od Rock (societyofrock.com) i osobno, mislim da je veoma diskutabilna.

Na prvom mjestu, Black Stone Cherry bi trebali uživati daleko bolju od posljednje, desete pozicije. Drugo, smještanje Allman Brothers Banda na četvrto mjesto i to iza A Thousand Horses, Blackberry Smoke i Lynyrd Skynyrd je ipak previše. Jer, Allman Brother Band su ne samo utjecali na ove sastave, već im osvijetlili put kojim se kročili na putu do slave.

Aj, mogao bih diskutirati o prvom i drugom mjestu između Allman Brother Banda i Lynyrd Skynyrd, jer, ovdje se ipak radi o ukusima. Ako se mene pita, na prvo mjesto je Allman Brother Band i nakon njega Lynyrd Skynyrd.
Ostali su iza njih.

I na kraju ove priče, najveći propust!
Gdje je Rossington Collins Band!????
Bend oformljen nakon avionske nesreće matične grupe Lynyrd Skynyrd, u kojoj je izginulo pola benda. Iako su izdali samo dva albuma, trebali bi se naći negdje pri vrhu, jer albumi su im ….“debelo” dobri!)
Da li je kreator ove liste ikada čuo za njih?

No, bilo kako bilo, listu donosim onako kako je kreator zamislio, iako ne bih imao problema sastaviti i svoju, vlastitu listu. No, onda bi tu bilo još više osobnog, te stoga, lakše je da pljucate po drugome nego po meni 🙂 !

Prije nego pogledate listu, osvrnite se na Rossington Collins Band, pa procijenite sami!


Rossington Collins Band


 

10. Black Stone Cherry

9. ZZ Top

8. The Charlie Daniels Band

7. Marshall Tucker Band

6. Blackfoot

 

5. 38 Special

4. Allman Brothers Band

3. A Thousand Horses

2. Blackberry Smoke

1. Lynyrd Skynyrd

Izvor: Society od Rock (societyofrock.com)


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci