Best-Selling Music Artists 1969-2019

To je to, bilo nam drago ili ne .. !

Na netu se ovih dana pojavio interesantan video u kojem autor na veoma intuitivan način daje do znanja tko je bio tko u kojem razdoblju muzičke ere, dakako na komercijalnom planu.

Svi su podaci uzeti iz službenih objava, a oni iz novog stoljeća uključuju i streaming, download, … . Sve u svemu, svidjelo nam se to ili ne, brojke su neumoljive i sve govore.

Ono što će ljubiteljima muzike i njene uloge u životima konzumenta odmah pasti u oči to je nestanak art kreativne komponente s top lista, što u biti i jest istina. Danas smo svjedoci da je kreativna muzika s art predznakom gurnuta u duboki underground, pa i tu egzistira na nekim rubnim područjima opstanaka.

U biti, gledajući kako se grafikon mijena tijekom godina ovaj video nam priča priču koju nisu uspjele ispričati ni pojedine doktorske disertacije na ovu temu. Istovremeno, iz njega bi se mogla napisati debela knjiga.

Stoga, bez previše mudrovanja, kad o komercijalnoj komponenti govorimo, situacija od šezdesetih prošlog stoljeća pa do danas izgleda ovako:


Best-Selling Music Artists 1969-2019

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci