Nick Cave and the Bad Seeds – “Your Funeral… My Trial”

Studeni – 1986.

Nick Cave and the Bad Seeds izdaju četvrti album “Your Funeral… My Trial”.

Originalno izdan kao dupli album, “Your Funeral… My Trial” krči put Nick Cavea prema vrhu.

Iako je to bilo vrijeme kad je droga carevala Caveovim životom, album na iznenađujuće lucidan i originalan način pristupa Caveovoj omiljenoj tamnoj temi, smrti.

Praćen glazbenicima koji će mu ostati vjerni do današnjih dana, Nick Cave kreira možda najbolji album svoje rane faze. Nekome će se pak činiti da su albumi “Tender Prey” ili pak “The Good Son” albumi koji determiniraju kreativni peak ranog Cavea, ali povijesno gledano, “Your Funeral… My Trial” je taj.

Uz sve nabrojeno tu je još jedna karakteristika albuma, koja katkad nedostaje kod prethodnika, pa i nasljednika, a to je kirurško fokusiranje i konzistentnost materijala na njemu.


Nick Cave & The Bad Seeds – „Scum“

Nick Cave je nedugo nakon ovog albuma napravio zaokret u karijeri, ne toliko konceptualno, koliko stilski, i time se približio mainstreamu, dakako, na svoj način.

Karijera ovog umjetnika je u permanentnom usponu, pa smo tako svjedoci da je njegov posljednji album “Skeleton Tree” proglašen za remek djelo.

A pedeset mu je tek!


Nick Cave and the Bad Seeds – “Your Funeral… My Trial” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *