Parni Valjak – Split, Spaladium Arena / 02. Studenoga-2019.

Eksplozija u Splitu

Davne 1975. godine osnovan je Parni Valjak. Nakon 44 godine postojanja održali su koncert za pamćenje u Spaladium Areni.
Koncert je kasnio nešto duže od akademske četvrti, ali, … sam pogled na scenu dok se čekalo, garantirao je vrhunsku zabavu. Naravno bez medija i fotografa ni ovog puta nije moglo proći.

Spaladium Arena je eksplodirala uz povike oko 6 tisuća ljudi kad je Aki zapivao pismu „Ljubavna“. Ni konkurencija splitskih klubova, ni kiša, ni praznici, nisu uspili zaustaviti rokersku publiku da napune Spaladium Arenu.

Tijekom koncerta Parni Valjak je iz usta Husa posvetio pismu neprežaljenoj legendi Splita, Oliveru („Oprosti mi molim te“). Bile su mu posvećene i „Pusti nek traje“ i „Jesen u meni“. Za izvedbe pjesama posvete, u publici su buknuli upaljači, koje zaštitari kao i uvijek u Splitu nisu uspili pronaći 🙂 . U tim trenucima, dok se s monitora čuo Oliverov glas, činilo mi se kao da je život stao, kao da niko neviruje da Olivera više nema!

Malo sam prošetao Spaladium Arenom, oko mene je bilo 3-4 generacije vjerne Rock ‘N ‘Rollu.

Parni Valjak je bio na vrhunskoj razini. Nastupili su u standardnom sastavu: Aki Rahimovski – Aki  /  Husein Hasanefedić – Hus  /  Marijan Brkić – Brk  / Berislav Blažević – Bero  / Zorislav Preksavec – Prrexi  / Dalibor Marinković  – Dado

Nakon nekih 2 i po sata, publika je vratila bend na binu uzvicima: „Očemo Još!“ .

(Autor teksta i  fotografije: Boris Vincenzo Dalmatino, koji ih posvećuje Ljiljani!)

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima na ovom portalu su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav MLP-U portala.

Povezani članci