Peter Greens Fleetwood Mac Live 1968-70

Genije na svom vrhuncu!

Pri samom osnutku Fleetwood Mac je bio predodređen za veliko. Vođeni genijem Peter Greena postaju najveći band na svijetu, puneći u nekim redovnim intervalima sve top liste na svijetu. Istovremeno su njegovali sirovu verziju urbanog bluesa.

Koliki su bili gabariti te slave vidi se po statusu kojeg i dan danas uživa prva inkarnacije ove velike grupe. Nažalost, kao i svaki genij, nakon nekog vremena tamna strana počinje lagano, ali sigurno prevladati u umjetničkom i svakodnevnom životu, da bi okončala u kaosu prvog studijskog solo albuma “The End of the Game” i napuštanja show businessa.

Nekoliko mjeseci nakon izlaska albuma i njegovog nestanka sa scene mediji su ga našli kako radi kao grobar na jednom malom londonskom groblju. Priča jest bizarna, ali nažalost istinita.

Danas je Peter Green legenda, koja i pored činjenice da nas je napustio, živi nekim svojim tvrdoglavim životom duha koji lebdi iznad svega kreativnog što nastaje danas.

U ovom filmu su sakupljene snimke s različitih lokacija, nastalih u različitim fazama djelovanja prve (i najveće!) inkarnacije benda!

Guštajte!


Peter Greens Fleetwood Mac Live 1968-70

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci